8.1.2013

Salaisuuksien kammio, minulleko?

Olen jotenkin tosi hyvä tässä. Salasanojen unohtamisessa. Yhteenkin paikkaan kirjaudun järjestelmällisesti painamalla "unohdin salasanan"-nappia ja aktivoimalla uuden saatuani linkin sähköpostiini. Samaa salasanaa ei oikein voi käyttää useassa eri paikassa, kun ei koskaan tiedä kuinka turvalliset systeemit milläkin sivustolla on.

Pitäisikö kenties ryhtyä säilyttämään kaikkia salasanoja yhdessä paikassa? Ajatus jotenkin puistattaa. Olen jo jonkin aikaa pitänyt selaimessa auki välilehdellä linkkiä ohjeisiin, jotta voisin toteuttaa tämän, mutta jotenkin jumitan. Onko entisaikojen nörttikokelaasta tulossa kyvytön käyttämään tietotekniikkaa?

Jotenkin tekisi mieli vain kirjoittaa salasanat paperille. Itse asiassa joihinkin paikkoihin minulla onkin kryptiset vinkit paperilla, joiden perusteella salasana pitäisi muistaa. Ainakin vinkit ovat turvalliset, kun en meinaa itsekään keksiä salasanaa niiden perusteella.

Onko jollakulla kokemuksia noista salasanansäilytyssoftista? Ovatko ne turvallisia ja pääseekö salasanoihin käsiksi vain omalta koneelta vai myös lainakoneella ollessa? Sitä voisi kuvitella maisteritason opiskelijana osaavansa selvittää itse tällaiset asiat, mutta kun äh!

1 kommentti:

  1. Sainkin pari lisälinkkiä aiheeseen liittyen:
    http://lastpass.com/

    Tämä ei vissiin tosin kohta enää toimi:
    http://stickwiki.sourceforge.net/

    Myös TrueCryptiä jotkut käyttävät.

    Ja idiksenä siis, että salakalat ovat kryptatussa tiedostossa, jonka saa sitten sillä yhdellä muistamallaan (glup!) salasanalla auki. Sieltä sitten vaikka kopioidaan tarvittava salasana.

    VastaaPoista