8.1.2015

D-vitamiinia vihdoinkin!

Vihdoin sain raahattua itseni labraan mittauttamaan D-vitamiinitasoni. Tulokset sai heti seuraavana päivänä ja kaivoin rinnalle vanhat datat. Muistin hieman (mutta vain hieman!) pieleen aiemmat tulokseni (25-OH-D vitamiini).

*Tammikuussa 2014, D-vitamiinilisää keskimäärin 100ug vuorokaudessa syöden: 104 nmol/l.
*Elokuussa 2014, ollut syömättä vitamiinilisää yli neljä kuukautta, heti Ranska-Espanja-reissun (3vk) jälkeen: 111 nmol/l.
*Tammikuussa 2015, syömättä vitamiinilisää yli yhdeksään kuukauteen, eli vitamiini peräisin vain ruoasta ja auringosta (haha!): 78,4 nmol/l.

Joulun ja vuodenvaihteen aikoihin on tullut syötyä tavallista runsaammin kalaa, eli viimeisin lukema olisi voinut olla "normaalilla" ruokavaliolla vielä matalampi. Tuloslapussa "hälytysrajaksi" on annettu 50 nmol/l, mutta lisänä on huomautus, että optimaaliseen kalsiumin aineenvaihduntaan vaaditaan tyypillisesti yli 80 nmol/l tasoa.

Tulokset näyttävät siltä, että ruokavalioni on pitänyt melko hyvää tasoa yllä, mutta vitamiinilisä voisi silti olla paikallaan. Tavallaan tekisi mieli nyt testata millainen vaikutus on vain pienellä D-vitamiinilisällä. Mutta ainakin nyt otan heti 250ug annoksen, niin voi hyvin miettiä vaikka viikon mihin tasoon haluaa asettua ja jatkaa sitten nappien nappailua sopivalla aikataululla/annostuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti